Weet jij hoe de gerechten op je menukaart presteren? Een gerecht wat veel verkocht wordt, is niet altijd het gerecht dat ook de meeste winst oplevert. Menu Engineering combineert de verkoopaantallen met de winstmarges van de gerechten om erachter te komen welke gerechten het grootste aandeel hebben in de totale winst. Het in kaart brengen van al deze gegevens is echter een behoorlijke klus. Horeko Hospitality maakt dit verbluffend eenvoudig!

Voorbeeld Menu Engineering

Stel dat in je restaurant de tomatensoep niet erg veel verkocht wordt, terwijl de groentesoep een echte hardloper is. Geen haar op je hoofd die er waarschijnlijk aan denkt om de groentesoep, in plaats van de tomatensoep, van de menukaart te schrappen. Maar wat nu als blijkt dat de tomatensoep een veel hogere winstmarge heeft? Dan is het wellicht veel voordeliger om dit gerecht op de kaart te laten staan en extra aan te prijzen onder de gasten, zodat deze wat meer verkocht zal worden. Anderzijds kun je er ook voor kiezen om de marge van de groentesoep te verbeteren door te werken met goedkopere ingrediënten of door de verkoopprijs te verhogen. Kortom: Menu Engineering biedt je meer inzicht in je menukaart, waardoor je in staat bent om gefundeerde beslissingen te maken en eventueel je verkoopstrategie aan te passen.

Rendement verhogen met Menu Engineering

Horeko maakt Menu Engineering verrassend eenvoudig. Alle gerechten, ingrediënten en bijbehorende prijzen worden eenmalig ingevoerd in het systeem. Door een koppeling met leveranciers en groothandels worden de inkoopprijzen automatisch bijgewerkt. Een koppeling met het kassasysteem zorgt ervoor dat ook de verkoopcijfers automatisch worden ingeladen. Zo blijven je gegevens up-to-date en heb je altijd een actueel inzicht in je cijfers.
Met deze actuele cijfers steelt het systeem automatisch een visueel overzicht op met daarin de financiële prestaties van je gerechten. Afhankelijk van de marges en verkoopaantallen van de gerechten, worden zij ingedeeld in ‘hardlopers’, ‘winnaars’, ‘slapers’ en ‘verliezers’. Zo wordt in één oogopslag duidelijk hoe de gerechten onderling presteren. Je hebt hierdoor meer inzicht in de sterktes en zwaktes van je gerechten, zodat je in staat bent om tijdig actie te ondernemen als gerechten niet goed genoeg presteren. Zo haal je dus eenvoudig meer rendement uit je menukaart!

Voordelen Menu Engineering

Wil jij ook meer inzicht in de prestaties van je menukaart om je rendement te verhogen?  Onze specialisten laten je graag zien hoe Menu Engineering in Horeko Hospitality werkt.